Co kukaš?

utorok, januára 23, 2007

Sneh sneh sneh


Konecne nasnezilo.Aj keď nikto netuší, či aj ráno bude takto bielo,ale aspoň jeden deň sa môžeme pozerať,ako by vyzeral tento svet,keby bol čistý. Síce Dzanka sa sťažuje, že sneží v čase jej odchodu.A ja mám obavy,či mi to nezablokuje cestu autobusom,ale inak je to krásne.A ešte aj Mária sa obáva,že bude musieť na svah. A stavím sa, že Rado sa pozerá z okna a myslí na teplé slnečné letné dni s túžbou,aby už prišli.Lenže mal by si na zimu zvykať,kedže jeho syn bude aktívny lyžiar a dcéra sa bude venovať krasokorčuľovaniu, čo sú športy nevhodné na pláž.
No dobre,tento zápis nemá žiadnu hlbokú myšlienku,takže nech ju v tom ani nikto nehľadá.

streda, januára 17, 2007

Popletení


A zase o priateľstve ,alebo skôr o ľuďoch.
Je taká reklama na voľné minúty, kde je dievčatko, prehovára psíkov a keď sa jej to nepodarí, tak ich prenesie. Všetci to poznáme:" Neprehovorili ste ich? Tak si ich preneste."
Mne táto veta napadne v poslednom čase často,ale v úplne inej súvislosti. Stále viac a viac. Zistila som,že nikoho sa neoplatí pýtať sa o radu.Nie preto,lebo by ľudia výslovne klamali,alebo nevedeli poradiť. Ale preto, že každý povie len to, čo si myslí a potom nastupuje moja veta:"Neprehovorili ste ich? Aspoň ich popleťte." Najväčšia motanica nastane,keď každý povie niečo iné.Najlepšie riešenie by bolo ísť rovno k Bohu, postaviť sa pred Neho a poprosiť o radu.Keby to len nevyžadovalo toľko trpezlivosti

utorok, januára 16, 2007

Spoločnosť

Ak sa niekto cíti sám, môže prísť na návštevu.Ale len v tom prípade,keď mu rodičia povedali, že v detstve nemal žiadnu detskú chorobu. Poskytnem mu spoločnosť, o akej sa mu ani nesnívalo a ktorá mu po veľmi krátkom čase začne liezť pekne na nervy a len tak ľahko sa jej nezbaví. Naozaj úžasné. Kto nezažil, ten to nemôže pochopiť. To je ako,keď niekto povie, že narkomana nemôžeš pochopiť, kým sám nezačneš brať drogy. Takže NECH SA PÁČI.

Za posledných pár dní, ktoré mi predĺžili pobyt doma, som prišla na jednu vec. Čo je to priateľstvo a čo sú priatelia. Sú to ľudia, ktorí vedia ,ale nepovedia. Mohli by sme ich v skratke nazvať aj PTH, čiže podporovatelia tajných hriechov. A myslím si, že veľa z nás si ani neuvedomuje,že to vôbec nie je o priateľstve. Tiež si myslím, že to, čo chce Boh od nás a čo napísal v Biblii, je oveľa dôležitejšie,ako "len aby sa na mňa nikto nenahneval" A kedže je to od Boha, nemôže to byť ľahké. To som si inak všimla za posledné mesiace.Hneď ako ideš spraviť niečo správne, zjaví sa milión (prehnala som) iných spôsobov a výhovoriek ako daný problém vyriešiť a samozrejme, že sú oveľa ľahšie uskutočniteľné. Týmto, čo tu píšem ,chcem povedať, že si vážim tých, čo aj napriek strate "vzťahu" dokážu spraviť veci. To sa idem učiť.

A obrázok maca je tu na to,lebo ako pozerán z okna,tak vidím kopec snehu a ľadu,ako by správna zima mala mať.Alebo ho môžeme použiť na predstavu, čo asi tak celý deň robím.Alebo na zobrazenie toho, že priateľstvo by malo byť silné ako medveď,ale...