Co kukaš?

utorok, januára 16, 2007

Spoločnosť

Ak sa niekto cíti sám, môže prísť na návštevu.Ale len v tom prípade,keď mu rodičia povedali, že v detstve nemal žiadnu detskú chorobu. Poskytnem mu spoločnosť, o akej sa mu ani nesnívalo a ktorá mu po veľmi krátkom čase začne liezť pekne na nervy a len tak ľahko sa jej nezbaví. Naozaj úžasné. Kto nezažil, ten to nemôže pochopiť. To je ako,keď niekto povie, že narkomana nemôžeš pochopiť, kým sám nezačneš brať drogy. Takže NECH SA PÁČI.

Za posledných pár dní, ktoré mi predĺžili pobyt doma, som prišla na jednu vec. Čo je to priateľstvo a čo sú priatelia. Sú to ľudia, ktorí vedia ,ale nepovedia. Mohli by sme ich v skratke nazvať aj PTH, čiže podporovatelia tajných hriechov. A myslím si, že veľa z nás si ani neuvedomuje,že to vôbec nie je o priateľstve. Tiež si myslím, že to, čo chce Boh od nás a čo napísal v Biblii, je oveľa dôležitejšie,ako "len aby sa na mňa nikto nenahneval" A kedže je to od Boha, nemôže to byť ľahké. To som si inak všimla za posledné mesiace.Hneď ako ideš spraviť niečo správne, zjaví sa milión (prehnala som) iných spôsobov a výhovoriek ako daný problém vyriešiť a samozrejme, že sú oveľa ľahšie uskutočniteľné. Týmto, čo tu píšem ,chcem povedať, že si vážim tých, čo aj napriek strate "vzťahu" dokážu spraviť veci. To sa idem učiť.

A obrázok maca je tu na to,lebo ako pozerán z okna,tak vidím kopec snehu a ľadu,ako by správna zima mala mať.Alebo ho môžeme použiť na predstavu, čo asi tak celý deň robím.Alebo na zobrazenie toho, že priateľstvo by malo byť silné ako medveď,ale...

4 Comments:

  • At 3:23 PM, Blogger ZuzkaMoravcik said…

    .. pretoze je to rozdiel, ked ti zalezi len na priatelstve a ked ti naozaj zalezi na priatelovi .. potom je mlcat nieco ako zlocin ci hriech ..

     
  • At 2:57 AM, Anonymous Anonymný said…

    podporovat niekoho v jeho hriechu vedome? Silna kava. Tomu hovorim nepriatel, alebo lepsie povedane pokrytec, ktory len caka kedy spadnes, aby sa na tom mohol zabavit. Akoze, krute. Pravy priatel ta napomenie (pri krestanoch v laske), a mozno to boli a mozno sa priatelstvo narusi, ci DOKONCA skonci. To sa nevylucuje, sak sme hocijaki, nie? Ale nepovedat niekomu nieco co mu patri ked ho mas rad, to je podraz. Ale ked ho nemas v laske, whatever.

    to je vo svete

     
  • At 3:29 AM, Blogger sopliatko said…

    Napomenut dakedy nestaci,ani napomenut v laske...niekedy treba nechat padnut,aby ostal uz len Boh a clovek a ziadni ludia okolo.

     
  • At 2:12 PM, Anonymous Anonymný said…

    "A kedže je to od Boha, nemôže to byť ľahké." Mam tomu rozumiet, ze vsetko od Boha je tazke? nesuhlasim! Boh dava dobre veci a poukazuje na ne. ale skutocne niekedy staci jeden krok "dat Bohu svoju nemohucnost" a ON ucini! inokedy musime urobit 100 krokov, aby sme dosli k cielu.

    nie vsetko je tazke. tazkym to vidime my, ale nie Boh. ved nie nahodou kvoli tomu pise "na Neho uvalte vsetky svoje starosti, lebo On sa stara o vas" alebo "lebo moje jarmo je uzitocne a moje bremeno lahke".

    ale nie je to zivot ako prechadzka ruzovym sadom. to nie. len nasa pohlad je diametralne odlisny od pohladu Boha na nas. preto si myslim, ze ked pozrieme na situaciu Bozim ohladom, uvidime cosi uplne ine ako ked pozerame na to svojimi ocami.

     

Zverejnenie komentára

<< Home