Co kukaš?

piatok, novembra 16, 2007

Co dodat

Ochladilo sa,ze az.Ludia chytaju depresie.Rano sa mi nechce vstavat,ale niekedy staci taka malickost.Povedat si,ze dnes zmenim na chvilu postoj a budem sa tesit z mojej prace a milovat nepriatelov(cestujucich a par kolegov).Budem sa ozyvat aj ludom,co sa neozyvaju par mesiacov a robit vsetko s radostou.Celkom to pomohlo.Ale zabudla som,ze ked nebudem pit vodu,tsk ma zacne boliet hlava.No tak sa to poobede tou hlavoubolavou pokazilo,ale nevadi.Zajtra doplnime do zoznamu aj pravidelne popijanie vody.
na nasu spolocnost su kazdy den nove a nove staznosti.asi nas chce bmi-aerolinky potopit.som zvedava,ako to cele dopadne.zatial sa nechavame trenovat na arabske viza kvoli sviatku Hajj,ked sa moslimovia poberaju do Mekky a maju na to specialne lety,specialnu starostlivost a na palube lietadla specialne jedlo tzv Halal.Supervisorka Rupinda nam prisla dne spovedat,ze dalsie dva a viacej tyzdnov si nemame robit ziadne plany,lebo bude more prace.Tak dufam,ze aspon dva dni sa mi ujdu pre mamku a povodenie ju po londyne.Ale na druhej strane sa viac hodin aj hodi.
Este 4 rana a potom 2 dni volnooooo.

sobota, novembra 10, 2007

Ohvarjanie

Nohy na stole,bolava hlava,prehananie,unava...to som ja dnes.No nadej,ze zajtra rano bude lepsie ,je tu stale.Ved preco by nemohlo byt.Vonku sa ochladilo a ked idem rano do prace,zima prenika cez vsetky kosti a v praci to iste,kedze vsade pootvarane a ludia sa premavaju sem a tam. Pytaju sa stale tie iste otazky,ale aspon sa clovek neciti hlupo,lebo uz v podstate aj vie odpovedat.
Dnes som doma s majkou,ktora upratuje.Milan isiel na 4 hodiny do prace a Smolik kdesi do mesta robit nejake video. No a Peto je tiez v praci.A to som uz asi spomenula kazdeho.
Vcera som tak premrzla v robote,ze dnes som si navliekla pancuchy a vsetky mozne vrstvy,co mi len napadli a takto som sa pobrala na letisko.A bol to naozaj dobry napad,lebo mi vobec nebola kosa.
Zacali ma trenovat na viza do Saudi Arab a ja som z toho jelen.Tie ich haky baky cisla a datumy.Napriklad minule bolo 22.10.1482 ci akeho roku.Oni maju o niekolko dni kratsi rok a tak nejak sa to ma aj odpocitavat. Vzdy,ked pride niekto s arabskym pasom moje srdce az podskoci lebo viem,ze ten clovek nepotrebuje viza.Ale to su ojedinele pripady.Zvycajne s prihluplo pozriem do pasu a podstrcim ho tej, co ma trenuje. Ona mi potom ukaze,ze co tam je napisane-haky baky stylom,ale jej to ide ako po masle. Minule mi neslo do hlavy preco su arabske cislice ine ,ako nase,ked nase sa volaju arabske,ale mudry papier ma poucil,ze my pouzivame arabske,ale arabi indicke.Nie je to celkom vtipne?:) Dnes som si citala,ake tresty sa v tej krajine pouzivaju. Tak dost casto trest smrti na verejnych priestanstvach,alebo miernejsim trestom je,ked niekomu odtnu pravu ruku taktiez na verejnom priestranstve,napriklad pred mesitou.Taktiez ak nezaplatite dlh,idete do vazenia a podobne velmi lakave veci. Najviac ma nahnevalo,ze izraelci nesmu do tej krajiny.Taktiez ma moja sefka poucila,ze ak by som isla do izraela na vylet,potom by ma uz nepustili do arabskej krajiny a opacne. Ale ja by som ich okabatila,lebo by som si vymenila pas:) No tym nechcem povedat,ze sa hrniem k arabom. Dane dokumenty,kore som si studovala ma dkonale odradili. Niekedy mam pocit,ze tieto krajiny ziju v dobe kamennej. Naozaj mam rada Europu,aj ked aj tu by som niekde stupila na krk tej obrovskej slobode. Vezmime si take Holandsko.Ked vidim tych cestujucich do Amsterdamu,automaticky ich upodozrievam,ze si tam idu iba uzivat. Naozaj ,ale keby ste ich videli.Bud su to podnikatelia v sakach a podobne-tych neupodozrievam.Alebo totalne exoticke druhy,ktore by som si najradsej odfotila.A este tam chodi aj vela japoncov- ti maju taki vyraz tvare,ako stratene ovecky. Povedala by som,ze na letisku sa stretavaju totalne protiklady kultur. Napriklad sa este vratim k tym arabom.My mame lety do Jeddah a Ryijadu.A hned po tomto lete, z toho isteho checkinu idu na let ludia do Tel avivu,cize do Izraela.Takze sa tam najprv nahrnie par po zuby ozbrojenych policajtov,par psov,preskumaju areal,ci tam nahodou arabi nenechali darcek zidom alebo opacne a az potom otvoria check-in. Nestacim sa cudovat.
Tak som trocha poohvarjala a mozem isc spac.