Co kukaš?

streda, augusta 30, 2006

Posledné prázdninové dni

V tieto dni sa už školáci začínajú mračiť,lebo všade sa na nich usmievajú nápisy"Škola volá" a podobne.No a tí, čo nemusia do školy,sa v duchu škodoradostne tešia.Ale nieeeee.Aj keď...no dobre,niekedy.
Dievčatá z Kecov sa rozhodli posledné dni ešte trochu flákať,čo nie je žiadna zmena oproti letu. Ale nielen tak sa flákať,ale aj sa rozprávať o celkom zaujímavých veciach.Sú skvelé.Najobľúbenejšou témou pre nich teraz je hľadanie chýb na jednej nemenovanej cirkvi a na druhej zase žiadne nevidia a čakali,že im nejaké vymenujem.No ja som nejak nemala nápady a tak sme išli navštíviť zvieratká do parku.A trocha ich potrápiť.
Tak napríklad Tessa sa postavila úbohej korytnačke na hlavu

Jaja si myslela,že keď pobozká žabu,zmení sa na princa.Trapas by bol,keby sa žaba premenila na princeznú.No našťastie sa nič nestalo

Mária sa snažila celý čas vopchať krokodýlovi do krku ozdobu zo zmrzlinového pohára.On jej to stále vypľúval.Nečudujem sa mu.

Nakoniec sme sa zhromaždili na pomníku,kde vzniklo veľa dobrých nápadov a prišli k nám aj nejakí "kamaráti"s bohatým slovníkom a kovovou tyčou v ruke.Tvárili sme sa,že ich nevidíme,ale potom sme sa zhodli na tom,že to vyžadovalo vysoký stupeň ovládania sa.Napríklad Tessa túžila skopnúť toho chlapca do záhonu kvetov a ja som mu strašne chcela povedať niekoľko "milých"slov

No nakoniec sa nám podarilo spraviť fotku a mohli sme pomník opustiť.
Myslím, že čas s nimi je super.Počúvať to,čomu veria a čomu nie.Každá jedna je z úplne,ale úplne inej rodiny a prostredia.Spája ich len viera v Boha a aj tá sa líši.Myslím si, že keby ich nespájal Boh,tak by o seba ani nezakopli a nikdy by sa neskamarátili a nechodili na kofolu a nerozprávali sa o témach, o ktorých sa rozprávajú. A nikdy by sa nehádali o tom,koho názor je správny:)

pondelok, augusta 28, 2006

Agráč 2006

Čo by sa dalo napísať o Agrokomplexe? Možno aj veľa a možno aj málo. Záleží od uhla pohľadu. Na AX je viac menej nuda,ale je dobrý v tom,že som stretla kooopu ľudí, čo bývajú na západ od Tatier. A na východe možno ani nikdy neboli.Návštevy ľudí spríjemňovali každý deň. Nebudem viac kecať,nechám tu len pár fotiek. Na prvej je vstupná brána, ráno väčšinou obkľúčená ľuďmi.

Tak toto je tá konkrétna časť výstavy, na ktorej sme boli my.


Vymyslela som si nový systém robenia fotiek a využila som na to materiál, ktorý mi AX ponúkal.

Detičky

Evulík

Mamka

Mirka

Módna prehliadka.3 krát denne po jednej hodine.Veľká zábava

AX vláčik

Emu vtáčik

utorok, augusta 15, 2006

Chcela by som vedieť

Chcela by som vediet, čo si Pán Boh o nás myslí,keď niečo chceme dosiahnuť a ideme si za tým ako tvrdohlavé zvieratká. Po čase nám niečo pootvorí oči a vtedy dostane šancu aj Boh do toho povedať pár slov.Povie: No konečne si sa spamätalo dieťa moje,poďme si na to sadnúť. Kedže si si ale dlho išlo za svojím cieľom,čaká ťa teraz ťažšia cesta späť.No spolu to zvládneme". Čím dlhšie a čím viac nás pomotali naše plány,tým ťažšie je vymotať sa z toho.Ale práve v tých časoch sa ukazuje nekonečná Božia láska a milosť.A nakoniec aj víťazstvo.
Niekedy,keď sa obzriem späť na veci,čo som chcela,musím sa zasmiať. A ten smiech je smiech slobody.A je skvelé môcť sa takto tešiť z preskákaných prekážok. Keď to,čo dakedy malo, už nado mnou nemá moc.Keď to, čo ma dakedy napĺňalo krátkou radosťou a na druhej strane smútkom,už neovplyvní môj deň.Cez toto všetko sa učím, že len s Bohom sa dá ovládať a prekľučkovať týmto svetom. On sa musí tiež veľmi tešiť,keď to slepé decko konečne pozrie aj hore a nevraví každodenne tie isté modlitby za niečo,čo nepotrebuje.Najlepšie na tom celom je,že niekedy to decko ukončí modlitbu svätou vetou"nech sa stane Tvoja vôľa",ale pritom myslí na tú svoju a dúfa, že Boh si to akosi nevšimne a prijme s radosťou tú podriaďujúcu sa vetu a uverí,že bola myslená úprimne.No snáď niekedy aj JE myslená úprimne,ale keby sme sa na to hlbšie pozreli...hm. Ach tá naša úprimnosť.Tie naše úprimné vzťahy a rozhovory.Podľa mňa neexistuje 100% úprimný a otvorený človek.Taká viera v človeka prináša len sklamania.Je to reťazová reakcia.Asi začala už niekde v raji a tiahne sa ľuďmi.Sklamaný spôsobuje sklamanie ďalšiemu a ten ďalšiemu a a a kde to končí? V nebi nebude smútok a bolesť a každá slza bude zotretá. Také niečo si neviem ani predstaviť. No môžem po tom túžiť a veriť, že to raz príde. Niekedy si myslím, že ja a ešte pár mojich priateľov sme spolok naivných ľudí.Ale asi je to tak,že túžba po dokonalosti je v nás hlboko zakorenená a raz príde jej naplnenie.Vtedy sa budeme smiať tým oslobodzujúcim smiechom,z ktorého máme na zemi len malé kvapky.Teším sa na to a teším sa aj z tých malých kvapiek.A keď budem nabudúce spievať "Otvor mi oči Duch Svátý, otvor mi oči môj Pán, vidieť Ťa túžim..." snáď to budem myslieť úprimne.Lebo je ešte veľa bojov,ťažkých,ale s Bohom to pôjde

nedeľa, augusta 06, 2006

V obrazoch

Takže čo sa dialo za posledné dni? Hm veľa, či málo...kto vie.
Napríklad včera sa nám vydala Maťka.Pozrime sa na to:


Ešte také 2 dni predtým sme sa ja a Jaja vybrali povedať "Ahoj" našej Zuzke,ktorá nám odchádza na dllllhý školský rok do USA:



Aj jej psík Poly sa s ňou lúčil:)

Posledné zamávanie:


No a v piatok bola Kecy skupinka.Už tretia v poradí.Chudák Miro,mal tam samé dievčatá,ale našťastie sa neskôr doniesli aj nejaké vzorky z chlapčenskej rasy. Navštíviť nás prišiel aj jeden cudzinec, ktorý vystrašil Anku,ale nakoniec odišiel po piesni,ktorú zaspieval.

streda, augusta 02, 2006

Update

Dávno sem nepribudli nejaké písmenká, nebolo to oprášené,tak aspoň dnes niečo.Nejak nemám inšpiráciu,možno ani chuť.Rozmýšľam samozrejme o živote,ale keď tu niečo napíšem,hneď to aj vymažem.Koho by zaujímalo, čo si myslím. Keď to nezaujíma ani mňa.Ale predsa len,nejaké novinky:
-CF je na dohľad.Zajtra odchádzajú dobrovoľníci a MPK.Snáď so sebou zoberú všetku nervozitu.
-Kecy skupinka už bola 2krát a zatiaľ to vyzerá tak, že bude ešte viackrát a že študentom sa to páči.
- Flákanie sa po nociach a vysedávanie na terasách zaznamenáva prestávku.Snáď sa niektorí spamätajú a čas strávený nad kofolou, či redbullom bude prinášať úžitok a nie nedostatok spánku
- Kecy night bola zo začiatku chaos,ale nakoniec sa to viac menej ustálilo.No zamyslime sa nad prioritami
- Niekoľkokrát sme mali párty v našom byte a pozreli sme niekoľko movies a občas aj pokecali.Ak niekto čakal presne vymyslený program,mal si ho vymyslieť sám a kto nečakal,ten bol spokojný.
- Džanka zajtra odlieta späť do IE.Už sa asi končí letný čas.
- Barborka je stále stredobodom záujmu a upozorňujem "Nie je to Barbora" Začína chodiť a tak by asi bolo treba nebezpečné veci dať na vyššiu poličku
- Včera som dostala echo, že mám kúpenú letenku do GB na 28.9.2006. Mám sa tešiť,alebo plakať?
- Smolík a Peťo sa už vrátili u Nemecka.Nebadám žiadnu veľkú zmenu
- Viktor a Smolík možno pôjdu niekam spolu. Bolo by super,keby sme sa tam "niekam" stretli.
- Rina už vie ,kedy nás opustí
- Zuzu odchádza 8.8. alebo 9.8. do USA
- Rozmýšľam o tom, čo bude z našich kecákov a to je na dlhšie a tak to tu nenapíšem
- Mám 3 slnečnice. Sú fakt krásne
- Anka,Jany,Mike,Ryan,LeeAnn a iné kusy sú stále v Srbsku.Asi ich uvidíme na CF
- ďalšie novinky neskôr...