Co kukaš?

streda, marca 21, 2007

Hey

Aby to tu len tak mrtvo nestalo...zima,kosa,brrr,vlhko a veterno.v marci zimne vetrovky a vela vrstiev na tele,ale nepomaha.A tak horucky a tabletky,caje a cakanie az zakuria.nekonecna zima,nech uz bude teploooooo.A bolo teplo.Den Svateho Patrika za nami,nic moc.Vsetko sme zmeskali.V Dubline kopu pomalovanych ludi-nieco ako prvy maj.Bordel.Polovica z nich ani nevie,co oslavuju.Ale je to dovod opit sa. Cestou z Dublinu kosa a ziaden bus dlho brrr.
Chcela som tu dat dajaku fotku,ale nechce sa mi s tym bavit.Idem prec.

nedeľa, marca 11, 2007

No ta dobry den

Nechce sa mi nic pisat,ale len aby sme nezabudli,ze existujem.
Ta stale som v Irsku, uz tyzden a par dni.Uz sa viem v tomto meste aj trochu orientovat.Trafim k moru, do Tesca, na hlavnu ulicu,na zastavku, snad aj do kniznice, ku Gruzincom a spat domov.To je celkom uspech. Vo stvrtok som bola v praci s nazvom AVOCA,konkretne na tomto mieste www.powerscourt.ie mozete si pozriet. Troska ma to unavilo po 2 mesiacoch nicnerobenia,ale nahodou som sa celkom dobre bavila na ludoch,co sa snazili asi vytocit mna a ostatnych.Tak sa mi vidi,ze tito tu su dost rozmaznani a naozaj plati -nas zakaznik,nas pan- No nepodarilo sa im narusit moju rovnovahu. Janka obcas pride domov a povie,ze ako sa to robi.Ze na ludi sa pekne usmievas,mozes im aj nadavat s usmevom,sak ti aj tak nerozumeju.Ze to tak robi jedna Polka.To musi byt celkom zabavna cinnost.Len pozor pozor na slovanov:-) ti by mohli rozumiet.Ale to hned vidno,kto je rozmaznany Ir a kto nie. Este som si tu vsimla par Talianov,Spanielov a mnozstvo Cinanov. Takze Azijsky kontinent ma neopustil.No a uz poznam par Slovakov a Cechov. Tak to je na dnes koniec sprav.Prepnite si kanal

štvrtok, marca 01, 2007

Welcome

Tak a som tu.Dnes je krasny slnecny den a dokonca som len take neposedavala a necakala na nejake veci,ze padnu z neba,ale som si vybavila PPS number,co je nieco ako zaradenie do systemu.No to je jedno,ale na rozdiel od Anglicka som na to nemusela cakat niekolko mesiacov,ale jeden tyzden a nepotrebovala som na to milion dokladov. No zatial nebudem Irsko privelmi vychvalovat,este sme sa predsa nikam nepohli. A pre istotu,aby to nebol dokonale uspesny den,cestou domov soms a stratila. A mala som dokonca aj mapu,ale... no po takej hodine,som sa nahodou ocitla na tej spravnej ulici a uz som dosla domov.
Inak co sa tyka cesty,tak bola ok.Len tie 3 hodiny na trajekte sme si mohli odpustit.Ked sa cela zem hybala,radsej som si nasla miesto na spanie,lebo chodit a sediet mi nerobilo dobre.Ja proste neznasam,ked nemam pevnu zem pod nohami.Ani lietanie lietadlom nepatri medzi moje hobby. Cestou sa ma ujali 2 slovenski ujovia,lebo vraj som bola sama.To bol dobry postreh. Nakoniec v Dubline isli inym smerom a ja do Bray a tam uz bola Janka.
Ked sme sa lucili s Ivanou a Mahndni na stanici,tak Mahndi povedala,ze na mna bude cakat. Tak som rozmyslala,ze ako dlho. A vobec co tym mysli. No a dnes sa odstahovala Ivana ,takze dom je uz opusteny.
No tak zatial len tolko.Fotky este nemam,lebo som mala v plane ist k moru,ale kedze som stratila cestu domov, hladanie spravneho smeru sa mi zdalo dolezitejsie ako more.