Co kukaš?

pondelok, decembra 19, 2005

Posledné dni

Nie, nie posledné dni na tejto zemi.Joj neviem,prečo sú všetci takí duchovní:) Myslím posledné dni tohto roku. Hm rozmýšľanie nad tým, čo všetko sa stalo v roku 2005 by zabralo dlhé hodiny.A okrem toho,ešte ostáva 13 dní na nové udalosti. Niekedy je to strašne krátko, ale niekedy je aj hodina večnosť (Napríklad v škole).
Myslím, že tento týždeň sa veľa ľudí zblázni. Budú sa premávať po meste, tlačiť sa v obchodoch, nadávať, potiť sa, lámať si hlavu...no niektorí budú v teple sedieť a popíjať kakao. vyberám si to kakao. Ja by som chcela za tých 13 dní mať strašne veľa rozhovorov, veľa sa smiať, sánkovať sa (pozerám z okna,že občas zaletí nejaká tá vločka), upratať v dome, napiť sa medoviny v mrazivej zime, čítať knihu, jesť mandarinky, vziať Harina na prechádzku, nosiť Barborku po dome, mrznúť v kostole, spievať nejakú pieseň , pozerať film a rozprávky, ukladať koláče, hádzať psíkom snehové gule a potom si fúkať na skrehnuté prsty, telefonovať, dokonca aj s Džankou, písať pekné pohľadnice, hrabať sa v škatuliach, nosiť čiapku, hnevať Lauru,pripravovať Silvestra, písať smsky, stretnúť spolužiakov z EKG, ochutnať sneh, dlho ráno spať, ešte v pyžame bežať dole schodmi a vyobjímať Lauru... tých 13 dní je asi strašne krátka doba.:-)

Dnes vonku sneží aj u nás. Snáď to nie je len nejaký žart, ktorý Perinbaba skúša. Veď by ten svet bolo treba už pozakrývať, aby aspoň vyzeral čisto a pripravene na Vianoce. Vianoce sú vlastne narodeninová párty.Oslavuje sa skoro na celom svete,alebo aspoň si to myslím. Len asi na Oslávenca málokto myslí. Keď má niekto narodeniny, tak je stredobodom pozornosti, všetci sa na neho usmievajú a majú ho radi.Dostáva darčeky a každý sa s ním chce rozprávať. Ako by to vyzeralo,keby sa každý zabával a oslávenec by sám sedel v kúte? Musí to bolieť, to odmietnutie a zabudnutie. A prežívať to každý rok a stále viac...