Co kukaš?

sobota, septembra 23, 2006

Sobota


Dnes sme stanovali.Postavila som stan na záhrade s úmyslom vyčistiť ho,ale premenilo sa to všetko na stanovačku."Dedo" doniesol Barborku a tak sme naháňali jablko po stane, prišiel nás pozrieť aj Harino a babka a veľmi dobre sme sa pobavili.





No a ešte som chcela dodať, že včera sme boli na filme, ktorý je na zamyslenie.

štvrtok, septembra 21, 2006

Pohľady

Mám pár chvíľ na to,aby som niečo napísala sem.
Včera som bola v Petrovanoch a bolo to dobré rozhodnutie.Okrem surfovania po pracovných stránkach na internete, som občas strážila Barborku a uvedomila som si,ž aj napriek tomu, že prebrala moje miesto miláčika,ju mám rada.Uvedomila som si to v jednej chvíli.Keď Katka išla na záhradu,poprosila ma, aby som postrážila spiacu Barborku a keby sa zobudila,tak ju mám obliecť a vziať do kuchyne.Tak som si pozerala stránky na nete a počula som,ako dieťa zaplakalo.Utekala som k nej a ona malá strapatá sedela na posteli a keď ma zbadala,natiahla ku mne ruky.Bolo to veľmi milé a tak som ju išla obliecť.Ale hneď na začiatku obliekacieho procesu som jej vysvetlila,že to bude dlhšie trvať,lebo nie som taká šikoná v obliekaní bábätiek ako jej mamka.Ona to trpezlivo zniesla a potom sme sa chvíľu spolu hrali,jedli...

Niektorí ľudia mi vravia, že im budem chýbať.Mám im veriť?Myslím si, že oni mne budú chýbať oveľa viac.

utorok, septembra 19, 2006

Posledný

Posledný deň v práci. Aj keď táto veta vôbec nie je pravdivá,lebo mám taký neurčitý hlúpy pocit, že od skončenia školy, až kým ma nepoložia do hrobu, budem musieť pracovať. Snáď je to len pocit:) No dnes je fakt posledný deň tu a ešte veľa takých "posledných" vecí ma čaká.No ale dnes mám náladu takú, že mi je to smiešne.Ako bolo spomínané včera "lietam".Ktovie,možno zajtra príde nálada pod psa. Hej síce zajtra plánujem sa pohrať aj so psíkmi,ale náladu pod nich nedám. Veď ani neviem ako sa to robí,,,uááá nebudem sa hrať s mojími vlastnými slovami. Môj učiteľ lingvistiky bol pán Ján Š, pán Slavo K....a ďalší. Ale vraj aj ja som ich veľa naučila(povedal JŠ).Tieto vety zase zaváňajú pohrebnými prejavmi. Ktovie, či si dakto spomenie na lingvistiku, keď stojac nad mojím hrobom bude smoliť vety vďaky.Keď sa teda môj hrob nájde.Lebo rozmýšľam,že kedže pápež svojím výrokom tak pekne pokazil moslimsko-kresťanské vzťahy, tak možno keď sa nejaký extrémista rozhodne odpáliť v mojej blízkosti, môj hrob bude úplne nepodstatný. Čo by tam tak položili? Snáď môjho žltého medveďa a všetky ostatné plyšové hračky a knihy...to by ale bolo plytvanie. Inak všimla som si, že kedykoľvek si listujem nejaké katalógy, čo mi oco nosil,aby som si pozrela výrobky súvisiace s našimi a tak.Vždy som sa prichytila,ako si prezerám detské preliezky, hračky,bábiky...a keď som sa konečne dopracovala ku kvetináčom, plotom,prepravkám, zabudla som, čo vlastne bolo mojou úlohou. Kedy sa konečne naučím sústrediť? To bude jedným cieľom do ďalšieho roku.Zobudiť sa do reality a nemiešať si to s fantáziou.Aby som konečne mohla aj šoférovať bez obavy z toho, že sa zase zasnívam a privediem do hrobu ľudí v aute. No veď aj teraz.Ako som pekne odbočila od posledného dňa v práci ku dopravným nehodám:-) Vďaka Bohu, že sa môžeme smiať sami na sebe a na tom,aký chaos dokážeme narobiť. No takže kedže nemám veľmi v obľube rozlúčky, nebudem sa ani dnes s nikým lúčiť. Nenápadne sa vytratím a poviem len čaute. Hej a rozlúčky mám rada asi ako zelenú fazuľu a špagety s kečupom a umývanie okien a štípanie komármi v noci a ananásový džús.

pondelok, septembra 18, 2006

Lietam

Áno ešte stále som doma a myšlienkami kade kde.Napríklad pri nehodách, ktoré by sa mi mohli stať doma a ktoré by zabránili môjmu odchodu preč a zároveň by som ani do práce nechodila. Alebo myšlienky sa túlajú smerom takým, že čo to tam bude a podobne. Niekedy ma pochytí panika a dakedy sa teším. Lietam v tom ...myslím tie výkyvy.Vtedy oceňujem, že Boh stvoril zmysel pre humor a smiech nad sebou a také zábavné veci.Predstava,že by sme sa nevedeli smiať brrrrrrrr. Keby sme sa nevedeli smiať, tak ...asi by bolo viac sĺz.Nie ,neexistuje.Podľa mňa sa smejú aj zvieratá a tiež plačú.

Tento víkend bol veľmi fajn.Snažila som sa predtým potlačiť nejakú nádej, že sa porozprávam s ľuďmi.Ale naozaj sa to stalo. A som tomu veľmi rada.Veľa vecí, čo povedali, bolo verím od Boha.A niekedy ku mne Boh tak prehovoril, že som sa musela zase zasmiať.Napríklad keď mi 2 ľudia povedali,že ich to hnevá, že si proste idem preč. Nesmiala som sa z toho, že ich to hnevá,ale z toho, čo som si predtým myslela.Myslela som si, že sa potešia,keď vypadnem.Vážne som niekoľko dní mala krízu,ale na tom vôbec nezáleží.Nezáleží na tom ,či človek niečo robí a na tom, či mu to dáva dobrý pocit.Ale záleží len na tom, že hodnotu nám dáva Boh. A záleží len na tom, kde je naše srdce. Ľudia-priatelia buď ostanú,alebo nie.Je ťažké si pripustiť, že aj "dobrí priatelia" sa zmenia,ale na tom vôbec nezáleží.Nie nie.Záleží len na Bohu,lebo On je stály.

štvrtok, septembra 14, 2006

Nejaké poznámky

Prosím, nepýtajte sa ma už túto otázku: "Tešíš sa do Anglicka?" Ďakujem pekne. Priemerne denne sa ma to opýtajú traja a viac ľudí a nebaví ma odpovedať na to. Tak ešte raz ďakujem.Neviem, či sa teším.Niekedy áno, niekedy nie. Závisí to od toho, aký je práve deň a čo sa stane. Keď rozmýšľam o kecoch, o márii, jaji a iných dievčatách z kecov, o priateľoch a veciach, čo mám rada,vtedy nie.Keď rozmýšľam o práci a zmysle života, vtedy áno.Takže tak.

Včera ráno odišla Rina do Franc. Zdá sa mi, že veci sa tento rok tak menia, že ich vnímam ako z ďaleka a potom ich hodnotím neskôr a o to viac. Neuvedomujem si nič, kým sa to nestane.Nič dopredu a niekedy je to dobre. Myslenie dozadu je zaujímavý spôsob vnímania sveta.

Dnes ideme na výlet, som zvedavá, čo to celé bude a ako to prežijeme.Som rada, že ide aj Miluška,ktorá zvyčajne nechodieva na víkendovky.

Mala som na návšteve Evku a úplne super je to, že je to človek,ktorý nevyžaduje neustálu pozornosť,ale nájde si sama program,keď proste musím do práce a tak. Troška som ju povláčila po Prešove a dokonca aj AC KE sme navštívili. V KE bolo fajn. Zdá sa mi,akoby AC zmenili generáciu ľudí, čo tam chodí,alebo nejak sa zmenili,neviem presne ako.Téma bola o zmluve a mal ju ostrihaný Miro T.Obdivujem jeho rečnícke schopnosti,alebo nazvime to "dar"Povedal pár poznámok, čo keby som tu napísala,nemali by nijaký súvis možno s témou a možno ani navzájom medzi sebou, takže nenapíšem.

Tak teraz idem pracovať...