Co kukaš?

sobota, decembra 30, 2006

Sviatky

Ta co cez tote sviatky nikto nič nenapíše?Ta aspoň ja.Rina má kiahne,Viktor sa "osamostatnil",Smolík onemel,Džanka ošalela a Mirka čo najskôr zdrha do ZA...čo dodať,západ to istí.Naše ďalšie stretnutie bude prebiehať v nejakom ústave. Ešte by som povedala,že Rinuška je na tom najlepšie,lebo jej myseľ to zatiaľ nejak tragicky nezasiahlo.Takže ona nás bude navštevovať.Aspoň dakto.
Zajtra koniec roka.Dakto si dá predsavzatia.Ja si nedám.Načo?Netreeeba ,stačí,keď človek dodrží more iných vecí,nie si ešte pridávať. Alebo to poviem tak:Just take it easy...no nie? Asi to vezmem za svoje nové heslo.
OK dnes stretko so spolužiakmi.Nikto sa nemení...navonok

streda, decembra 20, 2006

fotopohlady

poriadok v obchode

majka cestou do prace

milan v praci

no comment

zastavka metra,kde sa vystupuje,ked sa ide k nim na navstevu

tato fotka vyjadruje to,ze aj plysovi mackovia sa tesia ,ked zistia,ze sa narodili v anglicku....

pondelok, decembra 18, 2006

Who is it?

Tak a je to tu.Londyn s jeho krasami a skaredostami...existuje take slovo? Som tu, u Smolika,Milana,Majky a Mareka.V ich obyvacke,kde je teplo a sucho a ziadna mys,lebo ju den,teda noc pred mojim prichodom vyprasili z okna.Esteze sa ukazala skor,aj ked mys nie je az take hnusne zviera ako napriklad svab,ci potkan.Viem,ze svab nie je zviera,ale berme to tak,ze je.Svaby mame v kuchyni v B. a potkany v tovarni v B.Ale to som odbocila.
Co tu robim? No napriklad uz dlho som sa tesila na to,ze konecne navstivim ospevovany Hillsong-velky krestansky zbor.Viete ako bolo super?Kopec ludi a dokonca nam Santovia-teda Dedomrazovia rozdavali cokoladove gulicky...pred divadlom.Lebo dnu sme sa nedostali.Skratka bolo tolko ludi,ze dalsich nepustali,ale poslali nas do nejakeho Starbucksu,ze vraj tam je nejaka party.Vy...kaslali sme sa im na party a isli sme mestom
Nocny Londyn je plny trapnych turistov, co lozia po levoch.tak ...podme byt ako oni.

preco by len ini mali lozit po levoch,hlavne ked v noci sa konecne da odfotit bez spolocnosti nejakeho napriklad japonca,ci dietata....No a Smolik si toto zvieratko taaaaaaaaaaaak oblubil, ze mu dal ako to tu volaju xmas kiss. Nechapem co s tym vsetci maju.Sak neni valentin.
Po navsteve levov sme este potesili sfingy a potom nejake tie nocne pohlady na rieku a na mosty a hura hladat metro...Milan sa uz znepokojoval,kde sme.

dobru noc a dobre rano. 3x som mala budicek.Pravidelne kazde 2 hodiny,ale to nevadi,lebo konecne som nespala v izbe s vlhkou stenou,kde pocut ako kvapka z okna rovno na moje nabijacky na mobil.Rano Milan urobil polotovarove ranajky- Iceland to isti a hura do mesta.
Skratim to...Londyn ma 2x drahsie klzisko ako moj milovany Birmingham...neverim,ze som ho tak nazvala.
Dobru noc,sak uz je novy den

sobota, decembra 16, 2006

posledna sobota v bhame 2006

Sobota, nakupy,balenie...a este do lidl a do salonee.salonee je obchod,kde pracuje mahndi-indka.povedala som jej,ze tam dnes pridem a ona chcela vediet kedy.ale uz nie som taka hlupa,aby som jej to zavesila na nos,lebo hned by to oznamila svojmu sefovi,ktory mna a ivanu z neznameho dovodu rad vidi.netuzim po jeho spolocnosti.on je sice celkom ok,ale nie vo vsetkom.
dnes som isla rano do city centra a len tak som si zasla do primarku,to je jeden ochod.chcela som vediet,ci uz ho tito ludia rozhadzali.ale nanestastie tam este nebol az taky bordel,tak som si to neodfotila,vlastne to bol moj ciel.asi anglicania este nevstali.
stale obdivujem ldi,co v tomto slnecnom,ale mrazivom pocasi chodia po svete v krakych trickach.a aj takych,co svojim detom kupuju zmrzlinu,ako sme to dnes uzreli pod bullringom-to je to obrovske nakupne centrum.inak do toho bullringu ani velmi nechodim,lebo minule som chcela jednu jedinu malicku vec a presne som vedela,kde ju maju a kym som sa tam dotrepala cez davy ludi,presla ma chut.a zase predtym som sa tam stratila v jednom obchode.no a to nie je nic divne,lebo ten obchod ma vraj 7 poschodi.
vcera som mala posledy den v praci a pre istotu sa robia teraz overtime-nadcasy.takze sme zacinali o 7 a koncili o 6tej vecer.a manazer-phil ma take sposoby,ze sa neopyta,ci chces prist,alebo nie,ale skratka prides.vsimla som si,ze anglicania sa mu vykaslali na hlavu,len my sme am boli.ale bolo to celkom v pohode,len im nezavidim,ze aj buduci tyzden o tak maju.aj mne to pripomenul,ze mam prist v pondelok na 7,hlavne,ze mu kazdy vravel,ze tam uz nebudem.Dostala som niekolko objednavok,ze co mam doniest zo slovenska,no pre istotu to tu nebudem zverejnovat.
Inak po anglicku sa pohybuje nejaky zabijak prostitutok.kazdy jeden den to davaju v radiu a pisu v novinach.boli tam aj ich fotky-jedna vyzerala ako dieta.a uz to davali aj v spravach doma,lebo ivka tu pusta spravy odkedy mame internet,tak nie sme az tak mimonapriklad viem,ze nejaky chlapec prepichol pluca svojmu spoluziakovi stetcom...teraz dufam,ze nasa mahndi nema aj vedlajsie zamestnanie,lebo uz som ju z toho podozrievala.vymysleli sme si na nu jednu teoriu,ale tu tu tiez nebudem zverejnovat.
Tak ja idem do salonee a dufam,ze tam nebude aman-jej sef.

sobota, decembra 09, 2006

Nejaké ďalšie pohľady

V Birminghame je jedna ulica nazývana Broad street.Je tam kanál a volajú to aj Benátky:


Dá sa tam vaj aj povoziť na ..loďke? na tej Broad street sa konajú diskotéky od štvrtka večera do neviem kedy a v piatok večer je tam strašne veľa ľudí mladých a mono aj starších.Skrátka ulica žije.Je tam aj jedno kino,kde sme raz boli.Dosť veľké a pravdepodobne premietajú nonstop niekoľko filmov naraz.No kede sme tam išli auto,asi by som tam do kina len tak netrafila sama.

Toto je miesto,kde pracuje ivana:

Maju to tam strasne drahe.Ale my mame tie bagety a muffiny zadarmo,niekedy uz nemozem.Ked pridem domov,asi si na bagetu nezajdem...no mozno na pizzu.

V posledne dni som uz unavena z tohto sveta.Z tychto ludi okolo a z celej krajiny,kde som.

Ludia nakupujuci v Bullringu-obrovske nakupne centrum.
Na buducu nedelu na obed idem do Londyna a verim,ze tam si oddychnem spolu so Smolikom,aj Luckou-spoluziacka z EKG od vsetkeho toho tmavookeho a tmavopletoveho naroda na tomto mieste.Ludia tu vobec nerozmyslaju ako ja.A to je na nervy,stale byt ina. V piatok vecer som bola von s ludmi z prace.Boli ,teda su to Polaci a prisiel este jeden Slovak.Vedeli ste,ze Poliaci si privlastnuju Janosika a Tatry??? Ale to nie je podstatne teraz.Jedna Polka-Anita,ma prekvapila,ked povedala nieco take:Anglicania a ludia,co ziju v tejto krajine pozeraju len na telo,len na to,ako clovek vyzera.Vobec ich nezaujima dusa cloveka...Skoro mi vypadli oci,ked to povedala,lebo presne to si myslim,ale nikto doteraz ma v tejto myslienke nepodporil.Mam tiez taku skusenost a nielen to,ale vidim aj ako sa spravaju ludia na ulici. Potom sa zacali trochu o tom rozpravat a uz neviem kam sa dostali,ale ja som bola rada,ze ona to povedala,ze to vidi aj viac ludi,nielen ja- vecne sa na Anglicanov stazujuci clovek.Teda nie na Angl.,ale na tych,co sa prihovaraju na ulici. Minule nas s Ivanou zastavili 2ja cernosi a pozvali sa k nam domov. Ze ak nam to nevadi,tak by isli s nami domov,lebo sa im pacime.Najlepsie je,ked sa opytam:"a co sa ti paci,ked ma nepoznas."Ta odpoved je jasne smerovana daleko od duse,ci srdca cloveka.Nezalezi na tom,ci je clovek dobry,zly,ci ma podobne hodnoty,hlavne aby sme sa spolu zabavili a mali "good time " a dovidenia.Lebo "good time" to nie je nejaky rozhovor...Ako to dopadlo s cernochmi? Potiahla som Ivanu ,ze sa s nimi nebudeme bavit a isli sme prec. najlepsia je ignoracia,nech maju dobry cas oni dvaja spolu vo svojom dome.
Takze tak to tu je a prve dni som rozmyslala o civilizaciach,ktore opustili hodnoty,ako rodina,laska,viera, vernost v manzelstve...a robili co im ich telo diktovalo a potom zanikli.Podla mna ich znicil Boh ako Sodomu a Gomoru. Myslim,ze krajiny,ktore tiez taketo hodnoty povazuju za staromodne, smeruju k tomu,aby skoncili.Ludia sa sami znicia.Ale keby ste vedeli,aky tlak to je,ked vsetci VSETCI si myslia,ze je to ok.Potom uz aj ja stracam dovody na to,aby som stala na viere a na spravnych veciach. Bud bude clovek sam proti vsetkym,alebo bude v dave.ale byt v dave neznamena zase nejake bezpecie.Skor asi neistota,ze co ak aj napriek tomu bude clovek sam. Preto sa uz tesim do Londyna,lebo viem,ze Smolik a aj Lucka rozmyslaju ako ja a nebudu ma presviedcat,ze:- mala by si si zafajcit,
-si hlupa,ze si prerusila kontakt s J.,nedala si mu ziadnu sancu,
-ved to je normalne fajcit travu-to aby som sa odreagovala ,to nevadi,ze mam vypadky pamate
atd,
PS:ked sme isli v piatok domov taxikom,tak taxika nevedel,kde je moja ulica...este som nevidela taxikara,co nepozna ulice....

streda, decembra 06, 2006

streda

Dnes je streda.moj tyzden sa zacal utorkom,lebo cely pondelok som prespala...nie.len asi do druhej a potom sme museli ist nieco vybavit na Soho.
Odkaz pre Tessu.Mozes prezvanat na ktorekolvek cislo,len nie s clearkom...:) Ked mi niekto prezvoni s clearkom,stale poviem ako to neznasam.Ivana tu vetu uz pozna a moze ju povedat uz aj namiesto mna.No v nedelu jej zazvonil mobil-private number,kym sme spali a bol to nejaky clovek,ktory najprv nepovedal nic a potom sa opytal,ci je to ivana a potom sa ospravedlnoval...no zabudol sa predstavit.No my sme ho odhalili,aj napriek clearku a aj napriek tomu,ze nepovedal meno.No a chcela som tym povedat,ze ani clearko nie je az take neodhalitelne.
v strede mesta je umele klzisko.Hm neviem teda ci je to stred mesta,lebo neviem kde ma toto mesto koniec a kde zaciatok...ale je tu klzisko a chcela by som tam ist,aj ivana chce,takze...lenze ona stale robi.skoro kazdy den...okrem klziska mame vsade vianocnu vyzdobu a svetla a napisy a podobne a samozrejme vianocne zlavy.ale mne sa nezda,ze to su zlavy.
Mahndi nejaky chlap pise smsky a ona je z toho vystrasena.Podla mna to je niekto,kto ju kazdy den vidi.aj ja by som bola vystrasena,ale na rozdiel od nej,nedavam svoje cislo kazdemu vraj bratrancovi hmhm.neverili by ste,kolko maju tie indky bratrancov.ked povie na niekoho,ze je to jej bratranec,uz sa neviem zdrzat smiechu.hlavne ked ten bratranec sa mna potom pyta,ci je ona vydata.podla mna by to mal vediet.minule ma jeden z jej bratrancov cez net popytal o ruku.tak som si povedala,ze sa opytam rodicov,ci sa mam vydat za inda:)))))) nieeeeeeeeeeeee
Vsimla som si na anglicanoch,ze maju take akoby stanovene tvrdenia,ktorym vsetci veria napriklad:
- kralovna je skaredabratranci, Diana by bola lepsia
- ruzovy mobil je dievcensky(kvoli tomu tvrdeniu som sa raz nezhodla s predavacom v obchode)
- vsetci,co byvaju v blokoch darovanych vladou su narkomani( barzan je narkoman,ale nie vsetci tam su narkomani)
- kurdi maju doma urcite nejake manzelky
- cernosi su zli
- ...
Comu veria Slovaci?

nedeľa, decembra 03, 2006

Zase som tu

Zase som na nete.Spali sme taaaaaak dlho,teda ja som bola hore,ale Ivka spala do pol jednej a potom sa zobudila s tym,ze este sa jej chce spat,ale vidina kebabu ju vytiahla von.Asi zajtra ostanem doma,lebo ten aglicky sirup na kasel sa tvari,ze zabera,ale nie az tak,aby som chcela ist na vsetkych kaslat do prace.Hej,zase som ochorela,asi preto,lebo ked prsi,tak sa nosi dazdnik a nie len kapucna.
Dnes je vonku vetrisko...asi zima?ale nie,tu zima nebude,preto sa uz ani nepozeram po zimnych topankach.aj tak tu maju take,ze sa mozem len zasmiat. Niekedy mam pocit z tych ludi,ze si obliekaju ,ked je tma.daju si na seba,co im prve padlo pod ruku a idu von.A niekedy zabudnu ake je rozne obdobie,alebo si stale zelaju leto?

Mam nove cislo na mobil,ale mam aj to stare,takze zatial pouzivam viac to stare.
Cau Smolik

V noci zvonila pevna linka,volal niekto z indie.Ja sa fakt snazim mat rada tych indov (nevolam ich cigani,ako niektori ludia:) ,ale mohli by si uvedomovat casovy posun a nevolat stale,ked uz vsetci spia. A mohli by prestat vrieskat a pozerat telku,akoby mali problem so sluchom. A jedno indicke slovo je Dig a znamena to aha a mam pocit,ze mi to nieco pripomina:-) Nie,nevolam ich cigani.

Zacinam odpocitavat dni do odchodu z tejto krasnej krajiny plnej ludi ochotnych sa priatelit.Asi mi to tu bude chybat.Tato veta bola velke klamstvo. Nechapem preco nas v skole ucili,ze anglicania su slusni gentlemani.ja nepovazujem vetu :you little shit za slusnu a FO za nejaku strasne smiesnu poznamku.a gentlemanov som tu nestretla,teda...aj ano,ale mam pochybnosti,priam istotu ze za tym gentlemanstvom bolo nieco uplne ine. Takze neviem kto a kde stretol takych angl.ako napisal do knih.Nech mi posle adresu,pojdem sa tam pozriet.

Ideme na ten kebab,lebo nedelny obed je dolezity:-)

sobota, decembra 02, 2006

bez slov

takze prva fotka je bonus-maly indik.no a potom ulica,kde byvame