Co kukaš?

utorok, februára 27, 2007

Goodbye UK

Dnes opustam tento ostrovny stat,co ma naucil vela veci. Teraz sa tu nebudem rozpisovat,co vsetko,ale vela a vacsinu by som zaradila do skupiny minus. Neviem,ci sa sem este niekedy vratim na dlhsi pobyt.Na navstevu,to hej,ale na dlhsie...hm.Urcite nie sama,lebo je to hlupe.No v kazdom pripade trocha som nahliadla do zivota uplne inych ludi,ako ziju na Slovensku. Kurdov,Indov,Arabov,Pakistancov a co ja viem koho este. Indovia a Pakistanci neznasaju Kurdov.Kurdi neznasaju Indov.navzajom sa ohovaraju. Niektori prisli Indovia a Pakistanci neznasaju v UK narodenych Indov a Pakistancov. Mozno aj opacne. Niekedy mi to uz liezlo na nervy. Je mi totiz jedno kto koho neznasa,lebo podla mna je neopodstatnene niekoho neznasat len preto,lebo sa narodil v krajine,ktora mne nevyhovuje. Ked ho vobec nepoznam.To akoby som mu vzala akukolvek sanncu dokazat,ze nie je zlym clovekom. Ja napriklad neznasam,ako sa niektori konkretni indovia spravaju, ale daktori su celkom fajn. Napriklad pri nasom dome je obchod a tam taky stary ujo ind nam stale zdravi,aj na ulici.Alebo taka stara indka vedla. V tejto krajine je nenapadny rasizmus,nie velmi navonok prejavovany.Aspon ja som sa nestretla s nejakym takym prejavom,ale tie reci kto koho nemusi...to je este horsie ako na Slovensku voci ciganom.
Okrem toho som si tu vsimla,aku povest maju dievcata z Europy. To tu nebudem rozpisovat.Ale vcera mi jeden clovek povedal,ze jeho manazer kazde 4 mesiace chodi s kamaratmi do Europskych krajin zabavat sa s dievcatami,lebo tu to nie je az take vraj zaujimave.Ake je to nechutne,tento svet je hnusny.
Nie som si ista,ci vobec chcem vediet o tom vsetkom.Ci je to potrebne pre mna rozsirovat si taketo vedomosti.Zistila som,ze niekedy je lepsie nevediet.
Tak dnes odchadzam a ani neviem,ci sa tesim.No cas ukaze.
Odteraz nech nikto nepise na moju adresu tu v Birminghame.Vymazat,vyhodit,spalit,zabudnut.
Dalsie spravy budu z Irska

nedeľa, februára 25, 2007

Ivana is back

Tak tak.Uz nie som na zivot s touto Indkou sama.Lebo sa dovalila Ivana.Bola som po nu na letisko a ked som tam prisla, myslela som si,ze som v nejakej romskej dedinke.Lebo letisko bolo plne Indov.Situaciu som si objasnila,ked som si vsimla,ze priletelo aj lietadlo z Indie a este z nejakeho "tmaveho" miesta.Ale ked som tam prisla,vsetci sa za mnou obzerali,tak som sa vzdialila do obchodu. Ono to je tak s Indami,ako opisala Ivka.Jeden Ind,jedna Indka a 30 deti okolo+bratranci a sesternice...a cela tato skupinka caka na jedneho cloveka,co ma priletiet z Delhi/hlane mesto Indie/potom sa nedivim,ze je ich plna hala.No nechajme Indov tak.
Dnes je hnusna vlhka kosa.

piatok, februára 23, 2007

Saleny dom

Dnes je vonku pekne,pozeram na to z okna.
Vcera bol u nas zase saleny dom. Hilal si pekne prisiel domov,aj ked mu Mahndi volala,ze nma chodit. Zacal nam robit internet. Este predtym,nez Hilal prisiel,dohodla som sa s Eiffelom,ze nam ten net spravi,no ked sa zjavil Hilal,musela som upozornit Eiffela,aby nechodil,lebo viem,ze to by len donieslo problemy. Mahndi sa spravala ako hlupa teenagerka,ked trucovala a plakala-to robi inak cely tyzden. Kym nam teda robil net,isla som vonku vratit "zazracny" mobil Eiffelovi.Po navrate vsetko vyzeralo ako v stastnej rodinke a tak som ich nechala a isla som sa hrat na nete. O chvilu pisla Mahndi a zahlasila,ze Hilal isiel spat do auta,ze ho vyhodila.Samozrejm,ze plakala a potom som musela ist s nou a vzala ho naspat do domu.Potom ona spala u nas a rano bez ohladu na to,ze som este chcela spat,rozhodla sa vykonavat dlhe telefnaty do Indie a pritom ma telefon aj u seba v izbe.buaaaaaaaaa kazdy den som nastvana,male veci vytvaraju velku kopu.Ale zato sa viem dost oladat,som zistila a usmievat sa,ked by som najrasej dakoho zaskrtila.Dnes je doma cely den.Bol tu eiffel a potm som s nim odisla,lebo som si nevedela predstavit stravit den s Mahndi. No teraz som zase doma a aj ona a indicka hudba otriasa domom.No to mi nevadi,lebo nie je noc,ani rano.
Myslim,ze som sa uz dostazovala.Dnes som si kupila listok a v utorok v noci opustam tuto krajinu a iden na vedlajsi ostrov.Som priam ako Tristan,ci izolda?
Nebude ten zivot v Irsku priam nudny oproti Birminghamu?

nedeľa, februára 18, 2007

Ludia...len neviem ktora cast huh

Tak toto je dalsia cast tejto serie.Toto je Reza.Kedysi som ho volala ryza,ale uz ma to preslo. Je to Afganistanec a to je vsetko,co o nom viem.Teda este viem,ze si chce kupit nejaky obchod a ze byva so Slovakmi a tak.
No ale nechajme Rezu,idem napisat dajake zazitky.
Takze vonku priemerne teplo,pocasie sa meni zo dna na den,ale sneh vytrval len presne 2 dni a potom sa vyparil naraz ako duch. Takze deticky si uzili len 2 dni volna.
Ja si uzivam volna az nad hlavu.Ale niekedy je to aj zaujimave,ked nemusim vstavat a idem si kam chcem a umyvam po kazdom riady. Uz ste niekedy umyvali riady po indickom vareni? Huh a pri tych anglickych kohutikoch,kde z jedneho ide ladova a z druheho horuca voda? Tak to je zazitok. Bud ta zamrazi,alebo uvari.
Ivana odisla v sobotu na Slovensko na tyzden,takze som teraz sama.Teda sama ako sama,ale sama ,co hovorim normalnym jazykom.Ale co je zabavne na tych jazykoch? No to,ze niekedy viem,o com uz hovoria,aj ked nerozumiem slovam. Volame to blablabla. Ale kurdom nerozumiem,ich blabla je ine. A ani sa uz s kurdami nechcem kamaratit. To je taka siet,ze az. Vsetci si podavaju informacie, nic sa neutaji. A na druhej strane sa ohovaraju. To som si vsimla az posledne 2 tyzdne.Kurdi su prepojeni ako mafia. Ale zase nemozem ich vsetkych nahadzat do jedneho vreca. To by myslim nebolo fer.
No budem ich mafiu nadalej sledovat.na mna sa nastastie az tak nezameriavaju,lebo podla vsetkeho tu mam povest ako good girl,co znamena dobre dievcatko,co nic nevie o veciach,co sa tu deju a o tom,ako kto koho podvadza.Hah lenze ja mam dobry prehlad. No esteze nevedia po slovensky a necitaju si toto tu. Nech zije Kurdske komando.

pondelok, februára 12, 2007

Ludia 3.cast

What is new?
Toto su uz snad zname tvare.Dilon a Barzan.

Vcera sme ich s Ivanou navstivili.To bolo snad uz naposledy,co oslavovala narodeniny.Ked mam uprimne povedat, este nikdy som nepocula tolko sprostych vyrazov pocas jednej hodiny.Dokonca aj celkom nove v roznych jazykoch. Prisla som domov s bolestou hlavy.

Dnes prsi od rana a vecer ma prist domov Hilal-ind,manzel. Takze to uz bude plny dom.Sice on sa doma velmi nezdrziava,ale predsa len.

tak to je na dnes vsetko.

sobota, februára 10, 2007

Ludia 2.cast

Tak toto je Eiffel.V skutocnosti sa vola Tufail,ale znelo mi to ako eiffel a tak ho teraz volame. Je to polovicne Pakistanec a polovicne Dubaican.Tak sa to pise? Mahndi a Ivana ho uplne zeru,hlavne ta prva ale ked pride jej manzel,nesmieme ho ani spomenut. No nemame my tu zaujimavy zivot?
Eiffelko vyzera ako slucny clovek.No nikto nevidi nikomu do duse,takze nikoho z okolia Soho Road nebudem radsej nazyvat nijako.

piatok, februára 09, 2007

Ludia 1.cast

kedze neviem ako dlho este budem v tomto milom prostredi,rozhodla som sa,ze tu dam ludi,s ktorymi sa stretavam,alebo som sa stretla,alebo sa uz nestretnem. Niektorych uz neodfotim,co je smola,ale co uz. Tak na prvej fotke je Ivana, podla mna sa celkom dobre tvari.
Tu mame Jeffa- to je nieco ako spravca,ci dokonca majitel nasho domu.Neviem presne co je,ale neje maso.Nie ,on je z pakistanu,asi moslim,ma obchod a domy a paci sa mu ivana,ale spraval sa k nej minule,teda vcera tak,ze som mu povedala,aby sa spamatal. A nedala som mu jej cislo.Inak je celkom OK, obcas nas navstivi,on je jeden z tych 'bratov', co tu mozu chodit do nasho domu. Podla mna je smiesny,nie smiesne smiesny,ale taky...smiesny
Toto neviem kto je.Dakto saleny,co beha po snehu bez topanok.ale vraj je to zdrave.
Ano a toto nie je cloveka,ale blizka vaznica. Pekne vsak?
Mahndi a jej priatel.

Pozor sneh

Takto vvyzera nasa ulicka,teda pristup k nasmu domu. Neuveritelne,ze aj tato krajina pozna slovo sneh. A tamto dalsie je nas snehuliak,no dnes mu odpadla hlava a druha cast tela.Mahndi bude asi plakat:-)


Uz druhy den vytrvalo snezi a tito ludia maju z toho riadny chaos. Skoly su zatvorene,lebo je riziko,ze sa deti mozu zranit-to som citala v novinach. Ta prva fotka je vyhlad z nasho okna. A ta druha je zasnezeny byk.
Len tolko z pohladu na moje okolie. To tu budu mat zatvorene skoly,kym neopadne sneh? Preco som nestudovala v UK?

streda, februára 07, 2007

Kukuk

Ta som zistila,ze kolko vela ludi uz bloguje.To co je blogboom? A ja ne,bo sa mi nechce. Ale aby som uplne nezabudla ako sa to robi,dodm tu nejake novinky z tejto slnecnej krajiny.Naozaj je slnecna,este nech mi dakto povie,ze v Anglicku stale prsi.
No takze Mahndi mala vcera zachvat detskeho spravania sa a Ivana ju dokazala polutovat.Ja nie.JA som len pila fajny indicky caj a sledovala to cele a jedla indicke jedlo,ktore Mahndi odmietla.Popritom som suhlasila s Eiffelom,ktory telefonoval a tvrdil,ze Mahndi treba vychovat. Sak Hilal ju vychova,ma sa vratit v pondelok,tak to uz bude doma cely dom.
Neskor to indicke jedlo dojedla Ivana a dnes ju...to nuti behat na wc.Nechcem sa smiat,ale niekedy musim.
Vedla mna teraz sedi maly ind a dookola si pusta dajaku blbu melodiu na mobile.To len taka poznamka na okraj.Vyzera ako cernoch.
Ivana ma v sobotu narodeniny.To uz konecne uvidim jej nazvem ho kamarata.Som uz celkom zvedava. Aj ked ona vrdi,ze ho nema rada.Naco su teda taki kamarati?
Ta konec