Co kukaš?

pondelok, februára 27, 2006

Nedeľný deň

Hello, február má 28 dní.Super mesiac,nie? No a dnes má meniny Alexander. Pamätám si,ako sme si raz urobili zábavu z jedného chlapca a dohodla so si s ním rande na 29. alebo 30. februára. A keď prišiel priestupný rok...všetci na to (našťastie) zabudli. No ale také veci sa nerobia,veď sme už vyrástli a to znamená, že by sme mali mať "rozum" V úvodzovkách je to preto,lebo neviem, čo sa pod tým slovom "rozum" skrýva. Lebo podľa mňa je to dosť nudné slovo. OK to je jedno.

Včera bola nedeľa. Naozaj? Nedeľa je deň, ktorý nemám rada,ale ktorý je vraj "Pánov deň" O tom sa nebudem vyjadrovať,ale pre mňa je celkovo nečinným dňom. Ale včera bol super. Najprv konvent v kostole, kde sme vymrzli a občas ani nepočúvali a hlasovali a rozprávali sa-skrátka rušili posvätnosť chrámu. Po konvente obed, hranie sa s malou hračkou na lietadielko,potom návšteva babky v nemocnici a konečne som sa dopracovala k Palestínsko-Izraelskému konfliktu. Áno, je to veľmi zaujímavá téma,ale neviem, či na takú dlhú dobu. Najprv nás Miro previedol dejinami Izraela a geografiou. No a potom nastúpil dlho očakávaný emeritný profesor z USA.Podľa mňa je jeho chybou to, že dáva zbytočné otázky a tým naťahuje čas. Napríklad taká otázka: "Chcete byť požehnaní?" No ...kto by nechcel . A on sa to opýtal niekoľko krát. Odpoveď je "áno" a ako? Tak, že budeme žehnať Izraelu. To mal z nejakého žalmu. Rozprával o rozdieloch medzi Koránom a Bibliou. Asi sa snažil vysvetliť nám, prečo vznikol daný konflikt. No neviem, či som sa niečo nové dozvedela. Veď všetci vieme, že Židia sú vyvoleným národom,aj keď to veľa ľudí nechce priznať. Myslím, že je to preto, lebo si ľudia myslia, že keď sú teda Židia vyvolení, tak ostatní sú niečo menej. A kto by chcel byť menej ako ten druhý? A tak je lepšie popierať to.Keď skončil profesor, dal priestor na otázky a podľa mňa odpovedal na jednoduchú otázku namiesto 2 minút asi 15 a tak ani neviem,aká je odpoveď. Ešteže som sedela rovno pri občerstvení. Keď konečne boli zodpovedané všetky otázky, nastúpil nejaký pán s fotkami a vecami, čo si doniesol z ciest po Izraeli. A potom...hurááá...sa všetko skončilo a chlapci popratali a presunuli sme sa dole...lebo nastala narodeninová párty. Ale kým nastala,tak to teda bol problém dať všetkých dokopy a dohodnúť sa na programe. No ale všetko najlepšie Peťo, kedže si dosiahol ďalší level svojho života. 30 rokov, to je už aj nejaká životná múdrosť, však?:-) A nejaké skúsenosti, ktoré môžeš predávať ďalším. Nie predávať,ale podávať,alebo dávať...
Môžem teraz porovnať 2 oslavy. V práci a včera a tá včera bola oveľa lepšia. Veď si neviem predstaviť, že by sme v práci všetci jedli tortu zo spoločného taniera a že by sme potom išli a pizzu a pekne sa podelili. Tá pizza je reálnejšia,ale iné už nie. A potom že by sme všetci išli odprevadiť Niku na intrák a podobne. Viac sa mi páčia neoficiálne oslavy, ako také kde sa všetci nahodia, pijú tvrdý alkohol a ešte sa aj hádajú, keď niekto nechce, rozprávajú si sprosté vtipy...a odídu domov bez toho,aby vôbec zahliadli čo len kúsok duše z človeka, s ktorým strávili večer.